Mit liv med en 10 år yngre kæreste

Vil jeg have corona vaccine som gravid?

Kære læsere

Lige for tiden har i nok bemærket der er stort fokus på, at gravide og ammende nu kan blive vaccineret mod corona. Det har floreret rigtig meget i nyhederne og på de sociale medier.

Jeg sidder som højgravid og har nu fået tilbud om, at blive vaccineret. Jeg husker tilbage til da de danske myndigheder frarådet gravide og ammende, at få vaccinen fordi der ikke var nok viden samt manglende empiri indenfor lige præcis dette område.

Jeg er medlem inde i en lukket gruppe for gravide og ammende på Facebook, hvor jeg kan se at vandene er meget delte. Nogle er rigtig glade for, at de endelig nu har fået tilbuddet og takker gladeligt ja imens andre ikke tør og er nervøse for der skulle ske noget.

Jeg er personligt ikke en af dem som vil takke ja til vaccinen som gravid og det er ikke fordi jeg tror på alle mulige underlige teorier. Jeg synes vaccinen er kommet rigtig hurtigt på markedet og føler ikke der er nok viden indenfor området endnu. Jeg ved godt, at der er flere tusinder som er vaccineret i udlandet men det er stadig bare ikke nok for mig. Det hele er så nyt, for under to år siden blev verden ramt af pandemien og få måneder efter havde man allerede de første vacciner klar og de forskellige lande havde nærmest et kapløb om, at få den første vaccine udviklet. Jeg husker der var en vaccine og den ene gav nogle slemme bivirkninger hos nogle få mener den hed Astra Zeneca? Der findes flere sygdomme i dag som man ikke har fundet kuren til samtidig med opstår der hele tiden nye mutationer af corona, som hvem siger denne vaccine er forberedt og kan modstå eventuelle fremtidige mutationer ?

Jeg er 33 år og har aldrig før været gravid jeg har altid haft en fornemmelse af, at jeg formentlig var barnløs og ikke kunne få børn. Jeg har haft en lidt kompliceret graviditet og en svær start og jeg ville aldrig kunne tilgive mig selv, hvis der nu skete noget. Det er så få som får slemme bivirkninger men hvad nu hvis jeg er en af de få? Hvad nu hvis jeg var den ene ud af 100.000 som fik en alvorlig bivirkning? Da jeg var baby har jeg fået fortalt jeg var indlagt i iltkammer og var meget syg med lungerne, lad os nu sige jeg blev rigtig syg og pludselig ikke ville kunne trække vejret, ergo ville mit ufødte barn ikke få ilt?

Jeg har endnu ikke været syg med corona og jeg tager det meget alvorligt og passer på mig selv. Jeg går ikke til sociale arrangementer eller mødes med nogle, jeg holder mig rigtig meget her hjemme.

Jeg har intet imod de mødre som vælger, at få vaccinen jeg er ikke en som skal sidde og dømme andre for deres valg af vaccine eller ej.

Når jeg har født og ammet færdigt så vil jeg ikke udelukke, at jeg lader mig vaccinere dog er planen lidt, at vi gerne vil have en til baby inden jeg bliver 35 år da manden er 10 år yngre og jeg godt kunne tænke mig, at få en til inden jeg er 35 år, hvis det selvfølgelig kan lade sig gøre.

Det er også vigtigt for mig, at understrege jeg ikke er imod vaccinen, jeg er ikke imod regeringens tiltag, jeg følger selv alle de restriktioner der har været og passer på mig selv. Men som højgravid der vil jeg gerne takke nej lige på nuværende tidspunkt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit liv med en 10 år yngre kæreste