Du må IKKE tage mere på!

Gravid med lavt stofskifte

Kære læsere

Jeg har ikke lige frem haft en komplikationsfri graviditet også derfor jeg havde det så skidt i starten. Jeg følte virkelig min krop var hårdt ramt og gennemgik en kamp!

For mange år siden havde jeg højt stofskifte og fik en radioaktiv strålebehandling og derefter blev det normaliseret, de efterfølgende år gik jeg til jævnlige tjek og alt var stabilt og som det nu skulle være. Jeg frygtede dengang at jeg ville få lavt stofskifte men det gjorde jeg ikke..

Da jeg blev gravid skulle lægen igen tjekke mig for mit stofskifte hvilket jeg ikke kunne forstå? Fordi det havde jo været stabilt i så mange år og det var endda så stabilt, at endokrinologerne ville afslutte mig. MEN sådan skulle det ikke gå, jeg fik taget nogle blodprøver og kort tid efter blev jeg ringet op af en læge fra hospitalet angående, at jeg havde fået lavt stofskifte i forbindelse med graviditeten, og at jeg nu skulle starte på nogle piller der hed Eltroxin.

Jeg kan bare huske jeg tænkte ØV! Men der var intet at gøre, jeg fik fortalt at fosteret kunne få hjerneskade, fejludvikling osv hvis man ikke kom i behandling. Det var også noget af et chok plus, at man er i større risiko for abort, hvis man ikke kommer i behandling og bliver stabiliseret. Der var mange tanker i mit hoved fordi jeg havde jo været gravid lidt tid uden, at jeg vidste det, dvs jeg har haft lavt stofskifte og været gravid uden at vide det.

Jeg startede selvfølgelig op med medicinen og siden hen har jeg gået til månedlige tjek på hospitalet, og her gik der lige lidt tid før jeg var 100% stabiliseret. Min dosis skifter fra dag til dag og har faktisk lige været på hospitalet igen til mit månedlige tjek, men de seneste måneder har det været stabilt.

Min/ vores baby er heldigvis sund og rask og alt er som det skal være, det er vi virkelig taknemmelige for, vi har snakket om at hun virkelig er en lille fighter derinde og vil frem i denne verden. Hun har ikke haft det nemt imens jeg har haft de problemer med stofskiftet uden at vide det. Jeg har virkelig været dårlig, afkræftet, og min krop har været på stort overarbejde. Vi føler virkelig der er en større mening med det hele fordi det kunne virkelig have gået galt, hvilket man slet ikke tør tænke på!

At være gravid med lavt stofskifte påvirker mig især på det energimæssige plan, jeg er ikke det vildeste A menneske mere og jeg bliver rigtig hurtig træt. Min hud er blevet lidt mere tør især omkring næsen, min hud er ikke fedtet som før, kan mærke min krop kører i et langsommere tempo. Men jeg tænker også det kan være et miks af at kroppen både laver en baby og har fået lavt stofskifte.

Lægerne mener, at mit lave stofskifte burde forsvinde efter jeg har født, men samtidig siger de også at det kan blive ved med at være her, men altså nu må vi se! Håber det går væk!

Det er blandt andet også derfor, at jeg fik at vide hos jordemoderen sidste uge, at jeg ikke måtte tage mere på blandt andet fordi jeg har fået lavt stofskifte og at mit aktivitetsniveau ikke er på samme plan som før.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du må IKKE tage mere på!