At forberede sig på at blive mor..

Du må IKKE tage mere på!

Kære læsere

Som i måske kan huske fra tidligere indlæg hvor jeg snakkede om min vægtstigning og at man følte sig forkert sammenlignet med hvad “normalen” er.

I denne uge var jeg forbi jordemoder og her har man jo mulighed for, at stille en masse spørgsmål.

Jeg fortalte hende at jeg vejer 80kg og taget godt 22 kg på og om det var normalt?
Hun spurgte ind til, hvad jeg spiste og forklarede, at jeg spiser ret normalt og, at nogle dage spiser jeg måske et wienerbrød og en chokoladebar og ellers forholdsvis normal mad. Mit aktivitetsniveau er jo langt fra det samme som før, hvor jeg trænede 4 gange om ugen og var meget på farten hele tiden plus min arbejdsdag var jo primært stående.

Min krop så helt anderledes ud jeg var ret slank, smal talje og generelt en tonet krop uden, at være overdrevet synlig muskuløs men havde en lav fedtprocent og vejede ca 58-60 kg svingede der i mellem.

Jeg fik at vide jeg ikke måtte tage mere på! Her  spurgte jeg så ind til, hvordan det skulle lade sig gøre? Fordi jeg overspiser ikke og der er nogle dage hvor der ryger lidt slik ind, men det er ikke store mængder og slet ikke, hver dag og hvis jeg drikker sodavand er det enten en Faxe free eller en Pepsi Max.

Nu ved jeg, at jeg ikke må tage mere på! Men sidder som et kæmpe spørgsmålstegn fordi hvordan gør man det? Jeg kan jo ikke gå på kur og jeg kender min psyke, hvis jeg siger til mig selv jeg ikke må spise slik de næste 2 måneder, jamen så vil det jo først tage overhånd fordi så er det pludselig et forbud!

Jeg synes virkelig det er svært fordi man føler nærmest man gør noget forkert men uden at vide hvad man gør forkert?
Jeg går mellem 7000-14.000 skridt om dagen og jeg er så småt begyndt, at træne igen trods lægen sagde jeg ikke måtte, dog skal det siges til mit forsvar, at jeg ikke har ondt i mit bækken mere og mister ikke førligheden i mit ben som jeg gjorde tilbage i maj måned. Og jeg ville aldrig træne hvis jeg var i smerte eller, hvis det føltes forkert. Det var jo netop derfor jeg gik til lægen fordi der var noget som føltes forkert.

Min træning er ret blid og den består af en lille 10 minutters træning hvor jeg kører 3 runder med 6 øvelser, squat på kontorstol, Skulderpres med elastik, single arm row med kettlebell, pull apart med elastik og så biceps curl og triceps extension med elastik. Jeg lytter til min krop og kan mærke det er rart at være i gang igen også selv om det er lidt jeg laver.

Jeg skal jo heller ikke gå i den sidste del af min graviditet og kun fokusere på min vægt? Har ikke ville veje mig siden fordi lad os nu sige jeg vejer 83 kg så vil jeg sidde og føle et kæmpe nederlag på baggrund af det ultimatum jeg har fået i denne uge.

Jeg tænker også om min krop har haft brug for  al den ekstra fedt for at skabe babyen? Der,  hvor det virkelig har sat sig er på lårene, røven og lidt på ryg og arme. Og så kan jeg mærke jeg har en del væske i kroppen især i ben, fødder og hænder! Mine fingre summer hver dag og kan se de er helt opsvulmede.

Måske mit lave stofskifte også påvirker? Det fik jeg desværre konstateret under graviditeten. Jeg har ingen anelse men jeg ved at min krop styrer sit eget show lige nu og det er svært at finde en løsning på, hvad man skal gøre?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At forberede sig på at blive mor..