Baby udstyr, what a jungle!

Gravid og hudproblemer

Kære læsere

I får lige lidt forhistorie omkring de hudproblemer jeg har haft gennem tiden..

Da jeg var omkring 19 år blev jeg hårdt ramt af cystisk akne, det kom nærmest fra den ene dag til den anden. Jeg endte med at få nogle piller der hed tetralysal og det hjalp efter 6 lange måneder! Det var et helvede! Også fordi man hele tiden får at vide “du må ikke pille eller trykke i dem” og seriøst hvem har lyst til at rende rundt med gule prikmodne bumser som nærmest skriger “tryk mig!”

Jeg kæmpede meget med cystisk akne i mange mange år! Det var som om det kom tilbage hver gang det blev omkring efterår, og hvert år skiftede det område. De sidste par år af mit voksenliv har det primært været på kæberne og nogle på halsen, ikke de helt vilde udbrud som da jeg var yngre, men stadig! De gjorde ondt, var ikke til at trykke og sad nærmest bare som en betændelseskugle under huden som var rød og øm. Jeg fik de senere år udskrevet skinoren 20% som jeg så smurte på, og det hjalp. Men man kunne stadig vågne op med nærmest 3 nye udbrud, og så snart sommeren kom, så gik det i dvale.

Jeg lærte at leve med det og fik altid at vide det var mine tanker der påvirkede, og det følte jeg jo ikke rigtig var til nogen hjælp! Ville bare gerne have det forsvandt, at gå rundt om 29-30 årig og stadig have teenager hud var ikke det fedeste. Jeg lærte at bruge de rigtige produkter men det er også noget af en jungle! Det som er vigtigt er at produkterne ikke indeholder parfume. Jeg brugte i en længere periode PH formula, men når udbruddet var rigtig slemt var det altså skinoren der kunne holde det nogenlunde nede.

Det seneste års tid har min hud faktisk ikke været så plaget af akne udbrud, men sidste år fik jeg pludselig pigmentpletter, en sommerfugl lignede plet i panden og en lille en på kinden og lidt omkring overlæben. Det var et miks af brune og kridhvide pletter. Øv!

Jeg var en tur hos hudlæge som sagde det hed Melasma og var hormonelt og blev anbefalet at bruge nogle produkter var apoteket. De produkter føler jeg ikke rigtig hjalp? Måske jeg var desperat? Mener de hed Ducray, en serum og en faktor 50. Og så fik jeg en anden creme som skulle ligge på køl, den nåede jeg ikke rigtig at bruge fordi så blev jeg gravid.

Det eneste som hjalp var at det blev efterår, vinter og ja så falmede de og næsten forsvandt.

Slutningen af sidste år blev jeg jo så gravid og da vi nåede omkring april (trods jeg bruger faktor 50 i ansigt) så fik jeg nye pletter, ikke de samme som sidste år, kan se formen er anderledes. Fik en stor en over næseryggen som er hvid inde i midten og brun rundt om øv! Og så langs hovedbunden, på kinderne og en bitte smule ved overlæben. Øv øv!

Derfor har jeg måtte tage mine ekstra midler i brug, det som hudlægen mente ikke ville gavne, og det er altså min solhat eller en kasket! Fordi uanset hvad, så er de altså kommet igen og med nye former og på nye steder. Her på billedet ser det ikke så slemt ud, altså det kunne da også have været værre! Men synes stadig ikke det er fedt! Og har også faktor 50 på med farve i.Hvis du kæmper med pigmentpletter vil jeg altid anbefale faktor 50 og kasket / solhat!

Når jeg har født og ammet færdig, hvis jeg kan amme! (Det må komme i et andet blogindlæg) Så vil jeg rigtig gerne have lavet en cosmelan behandling, og jeg har allerede fået den i gave af min kæreste og hans familie, den er nemlig ikke helt billig, så det glæder jeg mig til at prøve. Jeg tør ikke laser, har prøvet laser før grundet nogle akne ar og det gik helt galt! Never again! Har kun læst gode ting om cosmelan peelingen, dog har jeg også læst at man aldrig kan komme af med pigmentpletter, det er noget man skal holde nede resten af sit liv. Så man kan ikke regne med at få dem mindsket drastisk for så at gå ud i solen, de er kommet for at blive desværre, og så er det op til en selv at holde dem nede, altså sørge for de ikke får sollys!

Ja og så blev jeg også ramt af en masse knopper på maven som spredte sig til ryggen, og jeg siger jer de kløede! Og det gik stærkt.
Jeg ringede til fødegangen efter jeg havde skrevet om det i en privat gravidgruppe på Facebook. Damen på Fødegangen mente det var varmeknopper. Men min intuition sagde jeg skulle en tur til lægen, så det kom jeg dagen efter. Og lægen mistænkte noget med leveren og fik straks taget blodprøver.
Heldigvis var tallene fine! Men det var ikke sjovt at gå hele dagen med tanken om at man måske havde lever problemer, ja man kan jo ikke lade være med at Google! Det skal man passe på med.
De fandt aldrig ud af hvad det var? Så jeg tænker det må være varmeknopper? Selvom jeg ikke havde det varmt på det tidspunkt, sommeren er jo nærmest først lige startet. Men knopperne gik væk en lille uge efter og de sagde jeg kunne smøre med en fed creme eller locobase, det synes jeg ikke rigtig hjalp. Men de gik da heldigvis væk af sig selv!

Som i også kan se på maven har jeg ikke fået nogle strækmærker, men som jeg ved er det ikke noget vi får i min familie, uanset hvor mange børn man så føder. Hverken min søster, mor, eller mors moster fik strækmærker. I starten af min graviditet læste jeg en masse om det, også fordi markedet indenfor hudpleje har olier / cremer/ wraps som lover at modvirke strækmærker. Og ud fra min egen læsning nåede jeg frem til at alt hvad der har med strækmærker at gøre, er genetisk bestemt, ingen creme eller olie eller wrap kan modvirke det. Så det er spild af penge at investere i det udelukkende for at undgå strækmærkerne. Med det sagt kan man jo sagtens pleje sin hud. Jeg bruger fx en Herla guldolie både til mave og brysterne. Og så en brystvortecreme fra apoteket, da mine brystvorter, eller området omkring er blevet lidt tørt.

Min hud er blevet lidt mere tør, og mit ansigt er ikke nær så fedtet som før. Har altid haft meget olieret hud i ansigtet. Men jeg tror også der er en sammenhæng med det lave stofskifte jeg fik grundet graviditet, et emne jeg kan tage op i et andet indlæg…

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baby udstyr, what a jungle!