Det kom som et positivt chok

Min træning efter jeg blev gravid

Kære læsere

Jeg har de seneste år været selvstændig personlig træner og kostvejleder. Jeg har hjulpet mange mennesker med, at få et nyt syn på deres livsstil, og jeg går ind for at man har en mere afslappet og naturlig tilgang til det.
Fordi jo mere vi dømmer os selv for det vi ikke nåede, eller det vi ikke fik gjort, jo længere kan man skubbe det væk.  Det handler om balance, både i psykisk og fysisk. Fordi man kan være nok så fit og “hade” sig selv og være usund, og man kan have lidt ekstra på sidebenene og være super sund psykisk og elske sig selv.

Inden jeg blev gravid var jeg en rigtig sund fitness pige og jeg elskede min træning! Jeg har opbygget de vildeste resultater på egen krop, fordi jeg kunne lide det jeg lavede, og jeg udfordrede mig selv. Jeg blev god til ting jeg ikke før havde været god til, og jeg lærte mig selv at rykke mine egne grænser, både mentalt og fysisk. Fx trænede jeg mig selv op til at tage 20 armbøjninger, gik fra at ligge på jorden og kom ingen vegne og tænkte det her kommer jeg aldrig til! Jo du gør så Joy! Giv det tid! Og jeg kom selvfølgelig i mål. Jeg trænede mig op til at løfte 100kg i dødløft, hipthruster, lave pistolsquat. Ja jeg blev bare virkelig stærk og teknisk dygtig.

NU? Ja siden jeg blev gravid har jeg været en af de uheldige som har døjet med ekstrem kvalme, opkast (mavesyre opkast) og svimmelhed. Lægen fandt ud af jeg havde fået lavt stofskifte, så jeg var også umenneskelig træt. Fordi jeg netop har en sund tilgang til min krop, har jeg valgt at lytte og lige i den periode var min krop simpelhen ikke parat til træning. Den var drænet for energi og den havde det IKKE godt. Jeg prøvede i små bidder for at se hvad jeg egentlig kunne, og måtte straks stoppe og erkende jeg må give det lidt tid. Jeg havde det så dårligt, at jeg heller ikke kunne gå mine ture med Lucas. Jeg kunne ikke engang lave mine elskede morgen storys hvor jeg starter med at sprede god energi ud til alle jer. Alt gik i stå! Lucas var ofte med på toilettet og var super nysgerrig, dejlige hund. Han kunne heller ikke forstå hvad der skete.


Jeg kom på Eltroxin og begyndte så småt at få energien tilbage og svimmelheden forsvandt. MEN nu var der så kvalmen tilbage.
Kvalmen kunne jeg ikke gøre så meget ved, vågnede simpelthen af at have kvalme og løbe ud på toilettet, men intet kom op, kun de der bræk lyde uden ekstra indhold.

Nu er jeg lidt længere henne og kvalmen er slet ikke så slem mere, og kan så småt begynde igen. MEN nu skal jeg også lære min krop at kende på ny.

Armbøjninger giver mig ubehagelige spændinger i maven, så de må laves på knæ. Squat skal laves med en skammel under numsen og ikke særlig tung vægt.
Lunges fungere rigtig godt, step ups fungere rigtig godt, siddende Skulderpres fungere, og ryg øvelser hvor jeg støtter op af noget.

At gå fra at kunne alt til nu at kunne lidt, er noget af en omvæltning og noget jeg selvfølgelig acceptere. Jer gravide som læser med, i skal tænke jer om hvad i læser på nettet og hvad andre kan. Fordi, kroppe er forskellige, det din veninde eller hende på Instagram kan, kan du nødvendigvis ikke. Jeg læste fx om en kvinde der løfte op til 100kg frem til uge 35.

Vi er alle forskellige og kroppen reagere forskelligt. Du må endelig ikke lytte hvis din træner presser dig (hvilket jeg ikke tror de kunne finde på med en gravid) men personlig træner er ikke en beskyttet titel, dvs du kan åbne et studie imorgen med dit eget diplom og sige du er uddannet uden nogen kommer efter dig. Eller fx en kostvejleder der giver dig sulteplan uden særlig meget fedt! Kroppen har brug for fedt, kroppen har brug for at DU lytter og at i sammen kæmper om opgaven.

Med det sagt, er det vigtigt at holde sig igang, jeg læste et studie omkring gravide der holdt sig igang ca 3 timer om ugen, at deres fødsel gik nemmere til og det ikke tog så lang tid at presse baby ud. Så det der virkelig driver mig nu, er at jeg gerne vil have en sund graviditet og en så let fødsel som muligt.

Jeg skal nok skrive meget mere, men lov mig at lytte til din krop og ikke hvad andre siger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det kom som et positivt chok