Kropsidealer og app manipulation

Billede manipulation og falsk selvtillid

Kære læsere

I denne uge har jeg haft fokus på billede manipulation og har snakket rigtig meget om det på mit medie inde på Instagram (fit_by_joy)

Jeg havde mange flere seere den dag end jeg er vant til, og det viser også mig at det virkelig er et emne der interessere folk. Det er så vigtigt at det interessere fordi kun sådan kan vi blive mere bevidste omkring at der er et problem i vores samfund.

Jeg fandt her til morgen en gammel artikel med smukke Philine Roepstoff her  

Som endda er helt tilbage fra 2015 hvor jeg slet ikke kendte til fænomenet, jeg er først blevet mere bevidst om det efter jeg ser nogle af de kendte bloggere, modeller, influuencers,  som slet ikke ligner sig selv i virkeligheden Og har fået nogle sørgelige chok mange gange. Jeg bor i midt kbh, det man kalder kbh city og her er der rigtig mange af disse mennesker jeg ser dagligt, både på tur med hunden og i supermarkedet og de ligner langt fra det de viser på Instagram.

Jeg læste i artiklen at Philine følte hun skulle leve op til det her perfekte image som alle viser på Instagram , hun “brugte oceaner af tid på at retouchere billeder”

“For to år siden begyndte jeg at retouchere mine billeder. Jeg brugte app’s som Withagram og Facetune til at lave om på min ansigtsform, gøre min talje mindre og mine tænder hvidere,”

2 år siden? Artiklen er fra 2015 så dvs folk har gjort det her længe uden vi måske har været bevidste om det. Og jeg er så glad for det øgede fokus der er kommet, fordi alt hvad du ser på Instagram må du IKKE sammenligne dig selv med! Fordi 9 ud af 10 billeder er fremvist perfekt eller redigeret.

Jeg har jo selv den tendens også, jeg manipulere dog ikke med min krop, fx man gør ben længere, arme tyndere osv.

Men jeg har da brugt det der lysfilter i story der hedder “Paris” , når du har optaget din story kan du swipe til siden og så kommer der fx et lysfilter der gør billede mere koldt eller et som gør det sort / hvid eller mere gulligt osv.

MEN det ved mine følgere også at jeg gør og det er ikke den vildt store forskel der er. Jeg har fået nogle pigmentpletter som især har sat sig i mit overskæg, og jeg kan simpelthen ikke tage det seriøst når jeg snakker fx forretning (er selvstændig) at jeg så minder om Hitler!

Jeg synes mit pigmentskæg og min pigment sommerfugl i panden fjerner fokus fra mit emne. Dog fjerner lysfilter det ik 100%, men det gør pletterne mere lyse.

Så kan nogle fx sige elsk dine pletter! Nej tak jeg skal af med de pletter og jeg bryder mig ikke om dem og de er ikke en del af mig! Da de først kom til syne i år, dvs 32 år har jeg levet uden! Så no no de er ikke en del af mit udseende, men en lidelse jeg er igang med at få styr på ifht hvad der skal ske. Og kan mærke de især påvirker min selvtillid! Føler jeg ser rodet ud i ansigtet!

Så man redigere for at føle man får en bedre selvtillid hvilket man jo egentlig ikke gør, vi snyder os selv til at have det bedre. Istedet for at acceptere at der er nogle ujævnheder, korte ben, eller hvad det nu måtte være man er utilfreds med.

Jeg synes der er stor forskel på at bruge et lysfilter og det at redigere krop og ansigt til uigenkendelighed , nogle er uenige og mener det er same same, men så er vi jo så forskellige. Det skal jo helst være sådan at folk kan genkende dig på gaden, og det kan de bestemt med mig, da jeg ugentligt har folk der lige råber “hej Joy” og det er folk jeg ikke kender eller har set før, men som følger med på min Instagram hvor jeg er meget aktiv.

Vi skal være være mere åbne og turde stå forrest for at man ikke kan være ung og perfekt hele tiden, at huden kan ændre sig, kroppen ændre sig, hvor mange af jer har lige set en kvinde/pige vise sin vinkel med appelsinhud? Meget få! Fordi ingen rigtig vil stå ved det, selvom 90% kvinder på verdensplan har appelsinhud! Vi skaber en falsk selvtillid !

Husk, ikke alt du ser på Instagram er ægte, og husk aldrig at sammenligne dig med billeder på internettet!

Billede lånt fra Alt.dk

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kropsidealer og app manipulation