Sund eller usund?

Kropsidealer og app manipulation

Kære søde læsere

Jeg kan rigtig godt lide at have go morgen Danmark kørende i baggrunden om morgenen, det er nærmest rutine, enten det eller radio 100 så føler man ikke der er al for stille da.

Nå men imorges var der altså et rigtig godt indslag så godt at jeg blev nødt til at snakke videre om emnet på min Instagram fit_by_joy hvor jeg også lavede nogle afstemninger, nu er det ikke alle seere der deltager. Men ud fra den som vælger at stemme, kan jeg se at der er mange som virkelig kæmper med accept af egen krop og at finde tryghed i den.

Nu er vi i en udvikling som mange eksperter siger er rigtig rigtig usundt. Man kan købe apps hvori du fuldstændig kan ændre på din krop, og dette bevirker at de unge især som er største forbrugere af disse “skønheds-apps” bliver mere og mere usikre på sig selv og bliver udsat for et kæmpe pres om at være bedre end perfekt!

Jeg synes ikke disse apps burde være tilladt fordi det ødelægger mere end det gavner. Jeg har selv set nogle af de store Instagram personligheder i virkeligheden, og jeg er rystet over at de redigere deres billeder så meget, at man virkelig skal se efter før man kan genkende dem i virkeligheden. Og det er alt fra modeller, til såkaldte influencers og bloggere.

Jeg synes det er uhyggeligt at folk som er så populære ikke hviler i deres egen krop? Men samtidig giver et udtryk for at de elsker sig selv? Men hvis man elsker sig selv som man er, hvorfor har man så travlt med at redigere sig selv så groft at man slet ikke ligner sig selv mere?

Vi kan også være rigtig gode til at lyve over for os selv, og her er det virkelig vigtigt man er tro mod sig selv og erkender man måske har et problem og noget man skal arbejde med.

Fordi det hele er en ond cirkel der aldrig slutter hvis vi ikke selv prøver at sætte en stopper for vanviddet.

Hvad gør jeg? Jeg er jo personlig træner og kender kroppens anatomi, og igen er der stor forskel på fx en afrikansk krop og en europæisk krop. Nogle kvinder ja og mænd, har mere muskelmasse end os andre, og nogle har en super smal talje og brede hofter, og andre går mere lige ned osv osv.

Jeg kan tydelig se på de personer der redigere deres billeder og dem vælger jeg ikke at følge.

Jeg støtter ikke op om at skabe et så misvisende billede , det ville være noget andet hvis disse folk så ville erkende “hey det her billede er redigeret”

Jeg følger så vidt ikke overfladiske mennesker der mener de gør en forskel i verden fordi de har brugt hele deres månedsløn på en dyr taske og dermed er de specielle og unikke, hmm. Det bliver meget overfladisk og upersonligt

Jeg prøver at vidt muligt at følge sunde mennesker med en tilgang til livet der motivere, folk der kæmper en kamp, fx en vægttabsrejse, og folk der prøver at gøre en forskel i verden uden at forlange noget igen.

Det er så essentielt at du rydder ud i de personer du følger! Ud med de overfladiske mennesker, du kan ikke bruge dem til noget, mærk efter i dig selv, og er der en bestemt profil der får dig til at føle dig mindre værd? Grimmere end du er? Stop med at følg dem, evt bloker dem så der slet ikke popper noget op.

Tænk over hvem du liker? Fordi dit like er med til at dette redigeringsvanvid kan forsætte fordi du støtter op om det.

Hvad synes du om krops redigering?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund eller usund?