5 ting der gør min hverdag mere hyggelig

Nytårsforsæt vs livsforsæt – vægttab med Joy, fladere mave, mindre appelsinhud

Kære alle læsere

Jeg håber i har haft en dejlig jul og et godt nytår.

 

I juletiden skal det være ekstra hyggeligt og det forbinder man med lækre snacks, fordi det er kulturen man måske er vokset op med og været vant til. Hvis du så har et mål om fx at spise sundere og måske smide nogle kilo fordi du kan mærke tøjet strammer mere. Så kan julemåneden være ret så drilsk især hvis man ikke har fundet sin balance endnu. Jeg kan huske førhen når jeg arbejdede som pædagog, ja er også uddannet pædagog 😀 Men der var ofte kage og andre snacks i pausen og her kan jeg huske, at jeg faktisk følte mig snydt, hvis jeg ikke fik et stykke, og gerne 2 eller 3 hvis de andre alligevel ikke ville have mere. Og sådan blev det også til de pædagogiske måltider, når børnene ikke kunne spise flere boller og jeg vidste de blev smidt ud, jamen så kunne jeg da ende ud i at spise 3 – 4 boller med smør. Og det samme i julemåneden der gav jeg bare slip og åd igennem og havde det lige skidt hver gang og alligevel forsatte man.

Jeg havde ingen kontrol og jeg havde det heller ikke godt med mig selv. Det irriterede mig at jeg ikke kunne styre det. Dengang lavede jeg et nytårsforsæt, det er vel en 5-6 års tid siden, og det var at jeg IKKE måtte spise slik og at jeg skulle træne 5 gange om ugen og heller ikke fastfood osv. Ja det endte jo kun ud i at jeg bemærkede alle duftene i min gade, uha så duftede der af vafler, uuh så kunne man dufte pomfritter, en stegt bøf, ja og det irriterede mig SÅ meget at jeg havde sat mig de her mål, fordi nu gjorde jeg jo ikke andet end at gå og dunke mig selv oveni hovedet over alle de fristelser jeg IKKE måtte få!

Jeg skal jo ikke tale på alles vegne, men i mange tilfælde så ender et nytårsforsæt ikke med at holde i længden. Derfor skal du hellere se det som et livsforsæt, at nu sætter du dig nogle mål og gerne realistiske som skal kunne fungere resten af dit liv. Hvis du fx døjer med overvægt og det påvirker dig negativt så kunne målet være at ændre nogle af dine kostvaner og arbejde på at få en mere aktiv livsstil.

Fordi hvor sjovt er det i længden hvis alt er bygget op omkring regler og forbud? Det kan da godt holde for en periode, men hvad vil man helst? Smide 10 kg for så at tage dem på igen fordi man ikke fik bugt med sin madkultur og sine vaner, eller vil man starte med at se på sine vaner, og hvad der kan være en udfordring. Er det sukker? Er det portions størrelser, er det den evige sult, der kan være mange ting der spiller ind og påvirker. Og det er her man skal ned og arbejde i dybden og fylde de huller ud, istedet for bare at dække dem til med en urealistisk plan.

Det handler om at komme ud af det loop man kan hænge fast i, og her kræver det altså nogle realistiske mål og planer som passer til dig, dit niveau og din hverdag.

Jeg hjælper dagligt folk med at ændre deres livsstil og give dem en oplevelse af at det hele slet ikke er så kedeligt.

Jeg er selv meget begejstret for mine kostplaner fordi det er enkelt og nemt, det er hverdags mad de fleste kender til og som kan købes i det lokale supermarked. Mad skal smage godt, mad skal mætte og mad skal tilfredsstille både din krop og dit sind, du kan læse mere om mine kostplaner herinde

Det er bare SÅ vigtigt at maden er lækker, at der samtidig også er plads til en lækker muffin, eller en pandekage med banan til morgenmad, ja eller en æblekage om aftenen. Det hele handler om måde, og ofte når man selv laver sine ting, så kan man ændre på sukker indholdet. Fx bruge banan i sin pandekagedej istedet for sukker. Der er så mange muligheder som også giver en super lækker smagsoplevelse der danser på tungen. Plus det også skal være varierende, fx den her ret i ser på billedet er en vegetar ret og det smagte fantastisk. Jeg eksperimenterer nemlig selv en del i køkkenet og når jeg finder på noget rigtig godt, så laver jeg også en opskrift som mine kunder kan gøre brug af.

 

Hvis du i forvejen har en tendens til de søde eller salte sager, så er det vigtigt man kan få stimuleret de lyster via din kostplan men på en måde så du ikke får lyst til at gå amok i søde / salte sager. Det hjælper også mange gange på ens kostvaner når man får en mere fast træningsrytme. kender i ikke det? Så har du måske været 1 time til spinning eller en anden form for træning, så har du ikke lyst til at “ødelægge” det med en dårlig kost og så er man bedre rustet til at tage de gode valg. Men indtil de gode rutiner sidder på rygraden og kører autopilot så skal vi lige have banet vejen derhen, og den er ikke snorelige. Man lærer virkelig sig selv at kende på godt og ondt, men de downers man kan have, er også med til at gøre en stærkere for hver gang man kommer op igen og forsætter sin rejse mod sine mål.

En god start for dig her i 2020 hvis du vil have nogle realistiske og holdbare planer, både kost og træning, så kan du investere de næste 3 måneders tid på at planlægge, handle ind, og få skabt en god træningsrytme ved hjælp af planer der er udarbejdet af mig.

Jeg tilbyder fx 3 måneders kost og træning for 2999kr, oven i prisen får du et personligt login til en app, og herinde har du lækre kostplaner med opskrifter og variation, samt du har træningsplan hvor der er video materiale til hver øvelse. Inde i appen skal jeg også tracke dig, fordi jeg vil jo gerne se dine resultater og om planerne virker som de skal, derfor vil du blive tracket hver uge eller hver 4 uge, det er op til dig hvad der passer bedst ind i din hverdag? Tracking sker via centimetermål, vægt og billeder. Alt dette får du også tilsendt en nem guide til så du ved præcis hvordan du skal gøre.

Nu kan i læse Sophies historie herunder, hende mødte jeg tilbage i april 2019 og hun har længe kæmpet med sin vægt og været på utallige slankekure og så endt med at tage på igen.

Det var vigtigt for Sophie at vægttabet var bygget op omkring en normal kost og en træningsplan med 3 gange ugentlig a ca 1 times varighed, den ene gang om ugen mødtes hun med mig. Hun var rigtig glad for sin kostplan, fordi hun ikke følte sult og at det var normal mad, samt at der var alternativer også og at der ikke var nogle forbud. Sophie blev mere glad for sin træning og efter en løbetur vi var ude på i sommers fik hun blod på tanden til at starte med at løbe igen, og det gør hun stadig den dag idag, hun er så sej. Hun plejede førhen at have det svært henover julen fordi hun gav slip og bare spiste løs, men sådan var det ikke i år, hun nød juledagene og spiste da også god portion julemad, men hun glædet sig til at komme tilbage igen til den normale hverdag med hendes nye livsstil. Som hun skrev angående julen ” jeg havde ingen problemer med at slutte det, min livsstil er helt anderledes nu, havde du spurgt mig sidste jul havde piben en helt anden lyd, men min hverdag og livsstil er bare ændret så markant”

Og hun skrev ” Har været på kur før og alt jeg smed kom på igen, det nytter ikke, for hovedet er ikke med, det her er det bedste og sundeste der nogensinde er sket for mig”

Vi er stadig i fuld gang med Sophies rejse og i en alder af 28 er hun allerede rigtig godt på vej, det er ikke en slankekur, men en livsstilsændring der skal vare resten af hendes liv.

Vil du have en livsstilsændring? Læs mere om mine forløb herinde

Er du i tvivl om hvad du skal vælge? Så kontakt mig gerne på fitbyjoy@gmail.com

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der gør min hverdag mere hyggelig