Spar op til 7000kr på dit online forløb

Skulder og sundhed

Kære alle

 

Jeg har i dag haft fokus på skulder inde på min instagram side, derinde lavede jeg også en lille quiz som du også kan prøve kræfter af med HER

Vidste du at skulderen er det mest mobile led på hele kroppen? Hvilket også giver sig selv at der så er er mange muskler der skal arbejde sammen om at skabe stabilitet i de forskellige retninger.

Har du fx et stillesiddende arbejde er det med til at øge den dårlige kropsholdning fordi man sidder ned, og sidder foroverbøjet og ofte slapper man meget af i øvre ryg, og lader den falde ned så man får den karakteristiske fold midt på maven, man sidder og hænger lidt i det. Det er ikke kun dine arbejdsforhold det giver dig en dårlig kropsholdning og medfører til ustabilitet omkring dit led, kommer jeg ind på længere nede.

Din skulder er det man kalder et kugleled, meget bevægeligt led men også et komplekst led der består af selve skulderleddet, skulderbladene og kravebenet. Vidste du at din overarm hæfter på dit skulderblad? Prøv at mærke efter ved at du løfter din ene arm, imens ud med den anden prøver at mærke hvordan dit skulderblad bevæger sig op og ned.

Vores arme kan bevæges i næsten alle tænkelige retninger, derfor har leddet brug for nogle muskler der stabiliserer rundt omkring leddet, så skulder/arm ikke går ud af led. Der er specifikt 4 små muskler som udgør et godt stykke arbejde, hvis de altså har mulighed for det, kommer jeg ind på senere. Men de 4 muskler hedder, supraspinatus, infraspinaturs, teres minor og subscapularis, alle muskler der også har navnet “rotator cuff”.

Disse 4 muskler er essentielle for at vi kan have en sund. smertefri og bevægelig skulder.

Dårlig kropsholdning, dårlig arbejdsstilling, stillesiddende arbejde, er nogle af de faktorer der spiller en stor rolle ifht din skulders sundhed.

En faktor som også spiller en kæmpe rolle er dit fitness center, nogle kan komme til at fejlbelaste deres skulder gennem længere tid eller generelt overbelaste den, fx skulle jeg engang lære en kabel øvelse fra en træner, træneren glemte bare at sige jeg skulle lave en lille fleksion i albueleddet, så jeg trak kablet op i strakt arm, og fik et kæmpe smæld i min skulder og kunne ikke løfte armen i 4 uger og det tog mig yderligere 3 måneder at komme mig over den belastning. Min ene muskel i rotatorcuff var blevet overbelastet og hævet op, så min kraveben og overarmsknogle stødte på hinanden AV det gjorde SÅ ondt!!! Knogle mod knogle av.

Så det er EMINENT at du kan lave din teknik ordentligt og din træner kan forklare dig tydeligt hvordan det udføres.

Mange har også skuldre der peger frem, hvilket jeg selv har pga. Dårlig kropsholdning og det er jeg i gang med at arbejde på, men det tager rigtig lang tid at ændre en dårlig kropsholdning man har haft i +25 år, jeg har fx daglige spændinger i nakken og øvre ryg fordi min kropsholdning gør at mine knogler peger let frem, og derved er der nogle muskler bagpå som lider overlast ifht at de hele tiden er spændte, fordi de er placeret i en unaturlig position ifht min krops anatomi og her kan pectoralis minor også spille en rolle. Det er heldigvis blevet bedre, men det tager tid.

Døjer du med skuldersmerter, eller er du i tvivl om du udfører korrekt teknik? Det kan også være du har brug for at bliv løsnet lidt op med en god omgang mobilitet, og smidighedstræning? Uanset hvad dine ønsker er, vil jeg gerne hjælpe dig.

Du kan læse mere om hvad jeg tilbyder inde på http://www.fitnjoy.dk

Du er også velkommen til at se mit arbejde inde på instagram under fit_by_joy

 

 

Tak til https://kamillakroier.com/ for de fine billeder

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar op til 7000kr på dit online forløb