Fastfood på den gode måde

Hvor ofte træner jeg for at vedligeholde min body?

Hey søde læsere

Gennem tiden har jeg ofte fået forespørgsler ifht min træning , hvor ofte hvordan osv.

Jeg træner ikke hver dag og det er ikke sundt at træne hver evig eneste dag fordi din krop skal også have lov til at hvile og restituere. Så er du igang med at overtræne så er der derfor du ikke får resultater. Fx dyrker du crossfit 7 gange i ugen, så kan du godt se at dine muskler nok er overanstrengte ifht der ingen pause er. Det er for meget.

Jeg læste et indlæg omkring en ung pige levede af vand i x antal dage og ville super gerne leve længere tid på vand. Vand kan man ikke undvære men får man for meget er det livsfarligt. Maks 1,5 – 2 ltr på en almindelig dansk dag.

Samme med træning , træning er noget alle har brug for, men træning kan også nedbryde din krop hvis det ikke gøres med måde.. Musklerne kan nedbryde sig selv og sker det bliver man indlagt og skal igennem en masse, har før læst om sådanne forløb og de er smertefulde!

Er du i tvivl om du træner for meget? Træner du fx ben i et split program , må du træne ben 2 gange i ugen, hvis du både træner for og bag, og fx ikke kun har fokus på forlår den ene dag og baglår den anden. Træner du ben ind sammen med et fullbody så er det 3 gange i ugen du træner hele kroppen.

Mit program lyder således, måske det kan give et prej – jeg træner træk øvelser man og tors og pres øvelser tirs og fre, ons har jeg pause, og lør og søn kan jeg fx lave aktiv restitution fx noget mobility eller let løb, cykling osv.

Et godt råd hvis du er bange for at overtræne det er at have faste dage i dit skema, hvis du vil træne 3 gange i ugen så siger vi man-ons-fre, hvis du træne 4 gange i ugen så siger vi man- tirs og tors – fre, fx kan du træne ben / mave man og tors, og overkrop tirs og fre, og så evt have lidt cardio ind de andre dage. Mave kan du i princippet træne hver dag. Både core muskulatur og mavemusklerne. Men igen alt med måde..

Jeg læser også med i diverse grupper og bliver lettere frustreret over folk skriver de kender og at jeg træner hver dag. Det er vigtigt for mig at pointere at jeg IKKE træner hver dag!

Jeg træner for at være sund og velfungerende og jeg spiser for at holde min krop igang. Jeg træner ikke for at være tynd, havde du spurgt mig for 3 år siden havde svaret nok været anderledes.

Er du stadig i tvivl om du over træner eller om du træner effekivt nok, tilbyder jeg træningsprogrammer, både til nybegynder, lettere øvet og de mere rutinerede, alle planer jeg laver er med fokus på du skal have en god træning som giver mening og som du har lyst til at udføre.

Alt det kan du læse mere om herinde

Jeg har fået mig selv i form og jeg har endnu ikke mistet lysten til at holde det vedlige, jeg knækkede koden og det kan jeg også hjælpe dig med.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastfood på den gode måde