Er du typen der ikke spiser morgenmad?

Sund vs fanatisk

Hey beauty’s. 

Når man taler sundhed, kan folk ofte tænke, ååh nej hold nu kæft og spis en kage! 

Der er forskel på, at leve sundt og så være fanatisk sund. 

En person som er fanatisk sund, er typen der ofte afholder sig fra fælles arrangementer, og hvis personen deltager. Har de altid deres egen mad og drikke med. De indtager et hav af vitaminpiller og kosttilskud, at det til sidst ikke er sundt mere. Hele livet går op i, at det hele skal være sundt, de er så sunde, at det faktisk er usundt. Nogle undgår fx fedt, og fedt er bare super vigtigt for kroppens organisme. Alle vores cellemembraner, består af fedt, fedt skal beskytte mod udefrakommende bakterier. 

Og nej jeg er ikke en af dem 🙂 

Jeg lever en forholdsvis sund livsstil, men jeg spiser også kage, slik, fastfood osv. Nogle perioder mere end andre. Fx har jeg lige haft en periode, hvor jeg spiste slik og usund mad i næsten 2 uger. Okay jeg lå også herhjemme, med lasersår i hele ansigtet, og ugen efter blev jeg syg. 

Under min opvækst, har jeg altid fået sovs , kartofler og kød, lidt grønt, men det ville man som barn jo ikke æde! Jeg var skide kræsen som barn. Vi gik ikke så meget op i sundhed i 90’erne. Og derfor er det også en del af min kultur, og en vane som skal brydes. 

Jeg har altid fået god dansk mad, og spist en del slik som barn. Og hvis jeg ikke fik penge til slik af min far, fandt jeg på fx at sælge blomster eller lufte hunde, for at få penge til slik ? 

Idag prøver jeg, at leve en sund livsstil. Ja Joy hvad mener du så lige med det??

Det jeg mener er, at jeg sørger for ikke at spise/drikke fx hvidt brød, pasta, smør, sodavand, saftevand, sukkerholdige madvarer, mad med høj fedt% i min hverdag. 

Når det så er sagt, så kan jeg også have de dage, hvor jeg har lyst til en fed lasagne, eller en god bøf med en fed sovs. Eller en plade marabou ? Det giver jeg self mig selv lov til. 

Men ellers holder jeg mig primært, til sunde råvarer i hverdagen, og så kan jeg i weekenden spise lidt anderledes, hvis lysten er der. Nogle gange er man også kommet ind i en supergod rytme, at man overvejer om den fede mad nu er det værd i længden. 

Jeg tager hurigt på, men jeg taber det også hurtigt igen. En kombi af hård træning, og sund kost, kan man komme rigtig langt med på kort tid.

En sund livsstil behøver ikke nødvendigvis, at være en kedelig livsstil. Jeg eksperimenterer fx rigtig meget i køkkenet, da jeg hurtig bliver træt af maden, hvis der hverken er smag eller lidt bid i. Jeg duer fx slet ikke til en typisk pizzaria salat, som jeg kalder den, iceberg, tomat og agurk, og cremefraiche føj det er SÅ kedeligt ?

Når jeg laver grøntsager fx, så kan jeg enten bage dem i ovnen med spices og olie, eller dampe dem, eller lave en rå salat. Alt afhængig af hvad jeg lige er til. Og så fx et kyllingebryst til, bagt med pesto, bacon og mozzarella ost. Uha jeg har mange ideer. 

Vigtigst for mig, maden skal smage godt og ikke være kedelig! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du typen der ikke spiser morgenmad?