Nyt produkt fra Milkshake, til slidt hår.  

Her siger jeg STOP!

Hey beautys. 

Som personlig træner og kostvejleder, bliver jeg løbende kontaktet af mange mennesker. Især piger, unge piger. 

Nogle af disse unge piger, har nogle helt forkerte syn på, hvordan deres krop ser ud. Her er en case blandt mange jeg modtager. En ung pige i slutningen af teenager årene, skriver til mig angående en kostplan. 

Jeg er super god til kostplaner, jeg elsker nemlig at nørde mad, lave egne opskrifter, eksperimenterer osv. Jeg har indtil videre, kun fået stor ros for mine kostplaner, og alle klienter har tabt sig. 

Nå men denne unge pige, var interesseret i 2 planer. Jeg skriver til hende, hvad hendes mål er? Og hun vejede vidst omkring 53kg men ville gerne ned på 45kg ? . Pigen var omkring 1.65 høj. 

Der måtte jeg sige nej, og skrive på en ordentlig måde til hende, at de penge måske skulle bruges på en at tale med om hendes syn på egen krop. Pigen er lige på grænsen til at være undervægtig, og hvis hun kommer ned på 45kg. Ej nej det er jo slet ikke sundt! 

Så ja der er mange jeg må afvise, fordi jeg ikke synes det er etisk forsvarligt, at hjælpe unge piger med at blive usundt undervægtige. 

Jeg vil aldrig være med til, at lave en kostplan, som har betydning for at et andet menneskes sundhed sættes på spil. Uanset hvor mange penge de så måtte tilbyde. 

Jeg har også overvægtige piger, som måske har et mål om at tabe 1 kg om ugen. Men når jeg så laver deres plan, og den kommer til at ligge på fx 800kcal, der må jeg så skrive til dem, at det bliver sat til fx 1/2kg om ugen. Fordi jeg ved godt, at en kostplan på under 1000 kcal, den bliver rigtig svær at holde i længden, plus man har det ikke rart, fordi man er sulten hele tiden. 

Jeg vil hellere lave en fornuftig kostplan, hvor vægttabet tager længere tid, end en usund kostplan, hvor man er sulten hele tiden, og ikke har det rart. 

Hos mig handler det om, at man kan leve og fungere med sin kostplan, samt at det skal ikke være kedeligt, derfor jeg altid laver alternativer, til al maden i planerne. 

Men ja, jeg synes det er ærgerligt, at der findes piger som har disse syn på deres egen krop. De føler sig tykke, selvom de er undervægtige. Og sådan en, skal IKKE på en vægttabs kostplan! Som personlig træner, coach og kostvejleder, har man et ansvar. 

Hvad siger i? 

3 kommentarer

 • Eva Lauritzen Nielsen

  Hej joy. Du har ganske ret. Og kun fornuftigt at du på en pæn måde vejleder dem i den rigtige retning. Hvad tager du egentlig for en kostplan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • joykpetersen

   Tak… En kostplan koster 499kr.. Den udarbejdes efter du har besvaret et lille spørgeskema som jeg sender..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan ikke være mere enig. Man ser så mange piger, der har et forskruet syn på deres kroppe – og egentlig bare kropsidealet generelt. Det er helt forkert. Jeg synes, det er stærkt at du siger fra og ikke vil være med til det. Thumbs up!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt produkt fra Milkshake, til slidt hår.