Hunden der var tapet.. 

Mine tips til uren hud

Hey allesammen. 

Jeg læser ofte inde på diverse Fb sider, at folk spørger andre til råds omkring uren hud. Nogle har meget, andre har lidt, og nogle har begyndende akne, sådan som jeg kan se det. 

Dette indlæg er skrevet ud fra MIN erfaring, og ikke ud fra artikler, eller noget. 

Jeg fik cystisk akne som 21 årig, jeg var super ked af det, og troede bare det var normal uren hud. Jeg gik til en skønhedsklinik, som gik igang med at prikke og prikke og bruge exuviance produkter. Jeg købte mig fattig! Jeg troede på hende! Stolede på hende! 

Min hud blev kun værre og værre! 

Jeg mødte tilfældigt en bekendt, som sagde til mig, Joy det der, det er ikke uren hud, det er akne, afsted til lægen med dig. 

Jeg fik en tid hos lægen, og han blev meget vred over at høre, at en skønhedsklinik, havde lovet mig alle de ting, og at de overhovedet var gået igang. Han mente klinikken burde have den ekspertise, at man ikke skal pille ved cystisk akne! Og at det kun kan fjernes ved hjælp af antibiotika kur. 

Ja jeg kom så hen til en rigtig hudlæge, og fik udskrevet roaccutan som jeg takkede nej til og fik derefter tetralysal. Fordi den førstnævnte var der over 10 A4 sider med bivirkninger, og der stod også at hvis man led af en depression, kunne pillerne føre til selvmordstanker ? Nej tak, havde en kæmpe depression i forvejen! 

Der gik ca 6 mdr, før det virkede. Og de 6 mdr var som et helvede! Jeg måtte ikke tage sol, ikke spise mælkeprodukter 3-4 timer før/efter indtagelse af medicinen. Jeg var så grim! Jeg græd tit, havde ikke lyst til at gå ud. 

Min hud blev pænere og pænere, jeg var på kuren i 6 mdr. Efter et lille år, kom det tilbage igen. Min akne kom tilbage med ca 10-12 mdr mellemrum gennem flere år! Og den rykkede sig fra gang til gang. Så var det panden, kinderne, og til sidst kæber og hals. Udbruddene var self ik så slemme som første gang. Men stadig forfærdelig med al det medicin! 

Så piger og drenge, lad være at søge råd på nettet eller hos en kosmetolog. Få en henvisning fra jeres læge til en hudlæge, og hvis de har lang ventetid, hvilket de altid har, så ring til flere, ring til nogle der ligger længere væk. Og et lille råd, imens i venter på jeres tid, prøv at undgå at indtage mælkeprodukter, samt olierede og parfumerede cremer til de udsatte områder! Jeg erfarede at de forværrede min hud. Find en creme uden olie, vask dit ansigt med en mild ansigtsrens, fx den fra neutral, og brug en god creme til uren/olieret/fedtet hud. Jeg brugte i sin tid dem fra Avene, de kan købes på apoteket, samt basiron. Og husk at skift jeres pudebetræk ofte, bumser/akne er betændelse og det smitter ekstremt! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hunden der var tapet..