Kreativ mad, der udfordrer dine smagsløg 

Læge, tjek med knude

Hey allesammen. 

Idag har jeg fået en akuttid til en halslæge, her tæt på Kultorvet ved strøget. Alle de andre læger jeg ringede til, havde enten op til 3 mdr ventetid eller var taget på ferie. Min egen læge sagde heldigvis at hvis det var for lang ventetid, skulle jeg give hende et kald, så ville hun sørge for en akuttid. 

Igår ringede jeg så til hende om formiddagen, og har idag fået en tid til en speciallæge. 

Lige nu sidder jeg i venteværelset. Og kan godt mærke hjertet begynder at dunke mere og mere i brystkassen.. 


Min mor spurgte igår om hun ikke nok måtte tage med, men jeg sagde nej, jeg ved ikke hvorfor, fordi hun plejer altid at være med. Men tror det er fordi jeg selv er bange, og hvis hun er med, føles det bare ekstra alvorligt. 

Det var meningen jeg ville alene afsted, men nu er Carlos taget med mig. 

Min knude er stadig ret øm, og det føles som om den vokser. Ved self ikke om det bare er mig. Men jeg har haft stroma før, og fået radioaktiv jodbehandling for det, og derefter skulle jeg igennem kontrol hvert år. Problemet er bare at når man får en tid, så er der ca 1 års ventetid. Og så glemmer man det. Når man så opdager at man havde en tid, ringer man dertil og så er der yderligere 9 mdr ventetid, og igen kommer man helt væk fra det. 

Men knuden førhen sad i min skjoldbruskkirtel på siden af halsen, hvorimod denne knude, sidder på fronten af strubehovedet, den tidligere knude var stor som et hønseæg, og var blød. Denne her er lille og hård som en sten. Den er øm når jeg rører ved den, eller når min krave på trøjen rammer den. 

Nå men nu har jeg lige været inde, og jeg fik en slange ned gennem næsen og videre ned i svælget, den var lidt ubehagelig. Lægen mente ikke det var noget alvorligt, men jeg blev videresendt til en ultralydsscanning for en sikkerheds skyld. 

Han mener det er en hævet lymfeknude, og det er helt normalt. Så nu er jeg meget mere rolig. 

Så husk allesammen, hvis i finder en knude eller noget i ikke er vant til at have, så få det tjekket med det samme. Ved godt man bliver nervøs og hellere vil undgå en “dødsdom” men ofte viser det sig at være en simpel ting. Hellere få det tjekket, end at gå i uvished. Og pas på med at google, fordi så føler man nærmest man er døden nær og fejler ALT. 

2 kommentarer

  • Lykke

    Hvis jeg var dig, ville jeg få en second opinion på et privat hospital.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej søde Joy. Tak for dine indlæg omkring knuden i din hals. Jeg er selv gennem samme forløb lige nu. Jeg er kommet i et kræftpakke forløb. Og er netop i dag blevet opereret i halsen og fået fjernet en knude som de selvfølgelig håber på bare er en hævet lymfeknude men de har fjernet den for at undersøge yderligere om der kunne være noget alvorligt i den. Så TAK for at sætte fokus på at man skal få tjekket op på de knuder man finder og vigtigheden i det. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreativ mad, der udfordrer dine smagsløg