Hvem er skyld i børns fedme?

Kreativ mad, der udfordrer dine smagsløg 

Hey allesammen. 

Forleden købte jeg en stor pakke kylling, stop madspild, for 30kr. Jeg stod med 1300g kylling som skulle laves samme dag eller fryses ned. 

Jeg har heldigvis lige købt en masse ildfaste fase i genbrugen, så jeg blev kreativ og tænkte, hvorfor ikke lave en masse små retter, istedet for som jeg plejer at lave en stor ret. Som jeg alligevel bliver træt af. 

Jeg valgte at lave 3 fade, og jeg tjekkede op på krydderierne, har nemlig været på Nørrebro og købe en masse eksotiske krydderier. Og jeg havde shawarma krydderi, biryani krydderi, græsk krydderi, feta krydderi, tzaziki kryderi og en masse andre af de typiske, såsom paprika, peber, chili osv. 

Jeg skar al kylling ud i store tern, tændte for 3 stegepander, og tilsatte olie, og1 fed hvidløg på hver, samt det krydderi der skulle bruges. Den ene blev stegt med shawarma krydderi og paprika, og den anden med græsk krydderi, paprika og chili, og den tredje med karry. Når de havde stegt lidt tilsatte jeg light kokosmælk i karry retten og den græske ret, samt til den tyrkiske ret blev der brugt madlavningsfløde 4%. Da kødet havde stegt lidt, tilsatte jeg udskårede friske pærer til den tyrkiske ret. Og derefter hældte væden på. 

Derefter hældte jeg retterne over i 3 ildfaste fade, og ind i ovnen på 180grader varmluft i 25 minutter. Der duftede fantastisk i hele lejligheden, en masse dufte af kanel, karry og andre dufte jeg ikke er vant til i mit køkken. 


Ved siden af lavede jeg en salat, som jeg er blevet ret så vild med. Den består af friske spinatblade, kirsebær, blommer, soyabønner, rød peber, cherrytomater. Jeg lavede også en dressing til, ca 1 bæger Cheasy fraiche og en tsk shawarma krydderi, 1 fed hvidløg og paprika. 


Alt i alt blev det til nogle rigtig lækre retter, dog kan man godt savne lidt ris til eller kartofler, så det vil jeg lave til idag. 


Jeg er uddannet kostvejleder, samt personlig træner. Mine kostplaner er ikke kedelige, jeg går meget op i hver enkelt plan. Og lytter altid til mine kunder, hvis der er noget de savner at spise, så prøver jeg at finde alternativer som matcher deres behov. 

Sidder du derhjemme og skal igang? Så send mig gerne en mail på fitbyjoy@hotmail.com 

1 kommentar

  • E

    Hej Joy, uf det ser lækkert ud!!! Ville lige høre om du ved at light kokosmælk er helt almindelig kokosmælk tilsat vand? Så du kan ligeså godt købe mindre af det, og så tilsætte vand derhjemme, på den måde bestemmer du helt selv fedmen i det, og eventuelle leftovers er lækkert i en smoothie!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er skyld i børns fedme?