Mine vigtigste kosttilskud

Fød og fortryd?

Hey allesammen. 

Jeg lå igår og kunne ikke falde i søvn. Når man ikke kan sove, flyver der ofte en masse tanker igennem en hoved. Og jeg havde lige haft en samtale med en veninde, som er stensikker på hun skal begynde, at prøve at få børn næste år. 

Vi snakkede lidt frem og tilbage, og jeg føler bare slet ikke jeg er på det stadie endnu. Og hun er endda 4 år yngre end mig. 

Jeg tænkte så videre over, kan man egentlig godt føde et barn og så fortryde bagefter? Fx jeg kan da huske da jeg fik hund, synes det var så krævende, at jeg de første 2-3 mdr fortrød helt vildt at jeg var blevet hundeejer. Men dog fortryder jeg ikke mere, og har snart haft ham i en del år. 

Men hvad nu hvis man føder, og det bare er så hårdt, man har ingen fritid, man sætter sig selv og sine behov i baggrunden. Man kan pludselig ikke de samme ting som man kunne førhen. Vil man nogensinde fortryde et barn? Eller er kærligheden så stor ? 

Ja jeg har jo ikke selv børn, og har heller ikke planer om børn lige for tiden. Føler bare det er et KÆMPE ansvar. Jeg elsker frihed og at man kan gøre hvad man vil. Fx tage på en spontan rejse eller ud og løb en tur, ned og træne, en tur i byen osv. 

Ja det var bare lige nogle tanker jeg havde.. Kender i til folk der har født og fortrudt? 

7 kommentarer

 • stine larsen

  Jeg havde en kraftig fødselsdepression efter min den sidste .. og jeg elskede ham absolut ikke de mange første måneder. Overvejede både bortadoption osv … og bliver så gal når folk taler dårligt om kvinder der efterlader deres babyer eller ligefrem tager livet af dem. For hvis de kvinder ikke er direkte psykopater så er de dybt depressive og så kan man tit ikke se nogen fornuftige udveje. Jeg overvejede også at tage livet af ham.. bare for at få fred og ro. Folk skal prøve at sætte sig lidt ind i hvordan det er før de sviner dem til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Justine

  Jeg tror det kommer an på hvor man er i sit liv. Jeg blev selv mor til min første som 19 årige og der var da tidspunkter hvor jeg bare ville ønske jeg havde ventet så jeg kunne gøre hvad der passede mig, men når det så er sagt så ville jeg aldrig nogensinde have undværet det i dag!

  I dag er jeg 23 og bor sammen med min forlovede og mine to piger og kunne ikke have ønsket mig et bedre liv end dette! Jeg er ofte spontan med mine veninder og det har ikke “stoppet” mit liv at få børn, nærmere begyndte det for alvor da de kom til! Kærligheden til sine børn overgår alt i hele denne her verden. ♥️

  Når alt kommer til alt så synes jeg at man skal mærke efter i sig selv! Hvis man ikke er klar til at sætte den lille’s behov før ens egen så synes jeg bestemt ikke man skal få børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olsen

  Det er helt umuligt for mig at forstille sig at man kan fortryder at få et barn, muligvis hvis man har fået en fødselsdepression… Men ellers skal man efter min mening være syg hvis man ikke elsker sit barn. Du er jo selv pædagog og det er jeg også, inden jeg fik barn kunne det være svært at forestiller sig hvorfor forældrene gik så meget op i forskellige ting vedr. deres børn om deres sok var blevet væk mm men det sker altså noget når du selv får et barn og oplever den kærlighed til et lille menneske som er en del af dig selv og din mand. Kan godt forstå at du prøver at sammenligne med da du fik hund, men det er på ingen måde det samme med et barn. Du knytter et særligt bånd til dit barn i de 9 mdr du forbereder dig til din nye rolle og det bånd bliver stærkere og stærkere efter det lille menneske kommer til verden. Så nej jeg tror ikke man fortryder sit barn, hvis man er et rask og velfungerende menneske. Men når det er sagt , så kan man ikke forestille sig hvordan livet bliver med et barn før man har været så heldig at få et. Respekt for dem som vælger det fra det er deres valg men jeg ville aldrig undværer min søn .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anton Damborg ?

  Hej Joy . Du kan jo spørge din mor der har født tre børn og ikke vil kendes ved de to , det må da siges at man fortryder efter man har født , så er det måske at du skulle tage lidt afstand til din mor hvis du selv vil have et barn en gang og så have nogen der kan og vil støtte dig i det og vise kærlig til dig og barnet . Men hel og lykke når det lykkes for dig .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mila

  Helt enig Joy:)
  Hvad nu hvis !
  Har heller ik børn, har ikke den store længsel, elsker min frihed, og det må være super krævende.

  De mødre der træner har job og med børn, hold nu kæft en respekt;)

  Men i den sidste ende, er det jo nok en dejlig invitering at satse på en familie, for når vores ældste er væk, vil vi blive ensom uden børn/ familie!?
  Og dog folk der aldrig fik, ønskede de alligevel nu eller er de lykkelige uden!? 🙂

  Men måske er spørgsmålet lidt tabu agtigt !? 🙂

  Dejlig dag og gode opslag-love it;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nille

  Hej joy at få et barn er nogle af det største i hele verden den kærlighed man får til sit barn er så stor at man slet ikke kan drømme om det
  Man har ikke den samme frihed som før men det tænker man heller ikke på når man er blivet mor.
  Man kan godt tag ned og træne/ud og løbe man tager bare sit barn med..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg tror ikke ret mange kvinder kan føde og derefter fortryde. Det lille menneske der kommer er så hjælpeløst og afhængig af dig at dine instinkter gør alt for at du tager dig af det.
  Dine hormoner byder dig fx at dufte til dit barns hovedet og her udskilles en duft der gør dig lykkelig. Bogstaveligt talt. Ydermere lærer du jo det lille menneske at kende mere og mere og man bliver altså oftest dybt forelsket i det lille liv og mange kvinder har svært ved at skulle overgive det til andre i den første lange tid. Igen er der instinkter på spil der byder dig at passe på det lille menneske og beskytte det mod farer.
  Så ja, det er HÅRDT at blive mor/far. Det er hårdere end man kan forestille sig for man bliver nemlig meget bevidst om hvordan alt har ændret sig og hvor afhængig babyen er af dig. Men i MIT tilfælde gjorde det intet.
  Men det er selvfølgelig min oplevelse, dog er hormoner og instinkter bevist og udbredt hos næsten alle kvinder så tænker det er en ret generel oplevelse.
  Fødselsdepression er en anden snak men den har jeg ikke personlig erfaring med så ved desværre ikke nok.
  Og så kærlig og forstående som du er så tror jeg ikke du skal være bange for at fortryde.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine vigtigste kosttilskud