Min valentines dag ❤️

Lækker nogenlunde sund aftensmad, som både børn og voksne kan nyde.

Her til aften skal jeg lave en ret, som jeg selv har fundet på, jeg elsker bare at opfinde nye retter, jeg bruger aldrig opskrifter. Jeg tog en pakke hakket svinekød ud af fryseren igår, og har tænkt mig at lave mini krebinetter ud af det, med brune økologiske ris og kokos karrysovs, plejer normalt at bruge hakket kyllingekød og lave en form for nuggets.

Denne ret er ikke ligefrem fedtfattig, men heller ikke total usund. For at gøre den mere fedtfattig, kunne man udskifte risene med blomkålsris, læs mere her http://joykpetersen.com/2015/01/24/blomkalsris-ja-havd-er-nu-det/ samt finde en mere fedtfattig kokosmælk.

Man skal bruge : Rasp, 1 Ds kokosmælk, hakket svine eller kyllingekød, 1 æg, ris, karry.

Først skal de paneres, du former en masse små kødboller, derefter skal du dyppe dem i æg og derefter i rasp, man kan også bruge mælk. Og så på panden og stege i olie.

2015/02/img_2899.jpg

2015/02/img_2898.jpg

Når de er blevet gyldenbrune på alle sider, så tager du dem af og ligger i et fad.

2015/02/img_2902.jpg

Brug det som krebinetterne har stegt i, til at lave din sovs. Hæld lidt smør elelr olie på panden, tilsæt en halv grøntsgasboullion og et drys karry, lad det stege lidt og tilsæt derefter 2-3 tsk mel. Lad det koge op, og hæld derefter din kokosmælk på og lad den koge op.

Jeg læste dog lige at, kokosmælk indeholder 200 kalorier pr 100 gram. Så dvs i min dåse er der faktisk 800 kalorier, det er ikke så godt. Men har dog læst man kan få kokosmælk med meget lavere kalorie/fedt indhold. Ellers kan man hældte halvdelen af dåsen i, og spæde sovsen op med vand.

2015/02/img_2903.jpg

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min valentines dag ❤️